Leksaker till små bebisar

Det nyfödda barnet kommer snart att ha tillräckligt med leksaker som kommer att hålla i flera år. De flesta barn uppskattar leksaker, i början kanske inte för att leka med dem, utan mer för att tugga och kasta dem. Vissa leksaker är farliga för barn och bör alltid undvikas.

Långt borta är tanken att flickor ska ha rosa fluffiga saker och dockor. Pojkar är inte bara intresserade av drakar, soldater, bilar och andra action-leksaker. Babyleksaker är idag mer eller mindre könlösa.

Kvalitet på bebisleksaker

Det finns andra viktiga aspekter att tänka på. Kvalitet är en av dem. Köp leksaker från en känd och ansedd tillverkare. Det finns många återförsäljare och du har ett stort utbud. Om du letar efter något extra, försök att hittar leksaker som är tillverkade ekologiskt (kläder t ex) och rättvis handel (vilket innebär att inga barn har varit med och tillverkat leksaken till ditt barn). Presenter tillverkade på ovannämnda sätt välkomnas av föräldrarna.

Leksak för rätt ålder

Dessutom bör leksaken vara lämplig för åldern på ditt barn. När du köper bebisleksaker, försök att inte överdriva det, välj en enkel plyschleksak utan dekoration. Var verkligen säker på att det inte finns några små detaljer som barnet kan ta av och svälja! Leksaken ska inte fyllas med pärlor eller något annat heller, eftersom dessa kommer att sväljas när leksaken går sönder.

Begagnade bebisleksaker

Tänk på att en bra leksak måste vara hård och okrossbara (inga skarpa kanter dock!) eftersom barn älskar att tugga på, kasta och förstöra leksaker. Det är inget fel i att köpa leksaker och spel i andra hand. Var noga med att testa dem och fråga hur länge de har använts. Kvalitet och säkerhet gå före nya leksaker.

Tips på bebisleksaker

Mobiler

En typisk leksak som hängs över spjälsängen och underhåller barnet medan det ligger i sängen. Mobilerna rör sig vanligen och snurrar (antingen elektriskt eller, som ofta är att föredra, manuellt för hand eller med vinden).

Plyschleksaker

Av någon anledning så är leksaker i form av ett djur något som barn föredrar runt om i världen. Se till att inga ögon, öron eller svans faller av!

Böcker

Antingen för att läsa högt för barnet eller för barnet att peka i. Detta är en stor gåva om det finns mer än ett barn i familjen – en bok kan avnjutas av nyfödda och dess äldre syskon.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr
preloader