Leksaker 1 år

present till 1-åringen

En ettåring leker mycket genom att upprepa saker – som att stapla torn om och om igen – det är så barnet lär orsakssamband och helt enkelt lär sig hur saker och ting fungerar här i världen genom repetition. Olika stapelleksaker och byggklossar passar därför perfekt som present till 1-åringen, oavsett om det är till en liten kille eller tjej.

Leksakerna till en 1-åring får även gärna vara färgglada så att de är enkla för barnet att se. Små barn har en preferens för starka färger och färgglada ting då de lättare uppfattar just färger snarare än detaljer på saker. Färgglada leksaker är även bra då det kan hjälpa barnen att bättra på deras visuella perception. Att leksakerna har starka färger kan även skapa starkare känslor för barnet och gör att leksakerna blir roligare att leka med. I kombination med att små barn gillar att stapla så är färgglada klossar ett givet val av leksak till 1-åringen.

Utöver färg gillar 1-åringen leksaker som ger ifrån sig ljud (något som inte alla föräldrar alltid uppskattar dock…). Ljudet från leksaker som skallror och leksaksmobiler stimulerar barnet och kan hjälpa att utveckla både hörsel och det kan även underlätta för barnet att hitta leksaken då de kan gå efter ljudet istället för formen.

Det är även viktigt att leksaker man ger till en 1-åring är säkra att använda då det lilla barnet ofta stoppar saker i munnen, man vill då självklart ha giftfria leksaker där inga småbitar kan lossna så att barnen sätter i halsen.


Lära gå-vagn till ettåringen

Lära gå vagn till 1-åringen

Runt 1-års åldern lär sig de flesta barnet att gå, så leksaker som är anpassade för just denna övergången från krypande till att gå är bra att ge till ettåringen. Hit hör t.ex. lära gå-vagn från Brio. Lära gå-vagnen är en stabil konstruktion som kommer i tydliga klara färger.

Även om barnet redan har lärt sig att gå kan lära gå vagnen vara till nytta. Dels kanske man ännu inte går helt stadigt och dels så är vagnen praktiskt för att flytta runt på gosedjur och leksaker i från ett rum till ett annat.


Gosedjur som föreställer Babblarna

babblarna gosedjur till 1-åringen

De färgglada små Babblarna är många 1-åringars favorit. Även om du som förälder kanske har tröttnat på allt ”Baba-baba-baba-baa”-ande så är Babblarna gosedjuren som tur är helt tysta.

Gosedjur som barnen känner igen är alltid mer populära och det är få ettåringar som inte har hört talas om Babblarna. Även många andra gosedjur och snuttefiltar är populära bland små barn som sällskap i sängen, senare i förskolan och på resor.


Stapelleksak med ringar

stapelleksak till 1-åringen

Klassisk stapelleksak för små barn med färgglada ringar i olika storlekar som ska träs på pinnen. Perfekt för att 1-åringen ska lära sig finmotorik och turordning att trä på ringarna i rätt ordning. Stapelleksakerna finns i olika färger och med olika djur på pinnen.

Passar små barn från ca 10 månader och uppåt.


Skrållan docka till 1-åringen

skrållan docka som present till 1-åringen

Den klassiska Skrållan dockan är för barn från 1 års ålder och uppåt. Dockan är en realistisk babydocka som både kan dricka och kissa.

Det medföljer ofta både nappflaska och potta så att Skrållan kan få välling och lära sig kissa på pottan – precis som 1-åringen snart ska börja få lära sig. Även till 2-åringar passar Skrållan bra som leksak.

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr
preloader