Leksaker 2 år

presenter och leksaker till 2-åring

Tvååringen har utvecklats väldigt mycket jämfört med en ettåring och kan ofta både gå och springa i den här åldern. Det sker mycket i den lilla 2-åringens kropp och det är viktigt för barnet ”att kunna själv” och motgångar kan kännas väldigt jobbiga.

Tvååringar gillar ofta att leka låtsaslekar med gosedjur och dockor, att lägga enklare pussel med ett mindre antal bitar och att spela vissa enklare spel som t.ex. Memory. Även kritor och tuschpennor är ett roligt och kreativt nöje i denna åldern.

Här har vi sammanställt bra tips på leksaker till barn som är ca 2 år gamla så att både du som är förälder kan köpa bra leksaker till ditt barn eller du som vän eller släkting kan köpa presenter eller julklappar till 2-åringen.


Brio tågbana – Min första järnväg

brio tågbana som present till 3-åringen

Många tvååringar gillar att stapla och bygga ihop och börjar bli mogen för att bygga tågräls. Brio:sMin första järnväg” är ett perfekt set med som innehåller 25 delar, både räls, lok, tågvagn och tillbehör. Loket är batteridrivet och kan alltså åka runt för egen maskin längs med tågbanan.

Briotåget är för barn från 1,5 år, men det är först vid 2 års ålder (och uppåt) som barn brukar kunna bygga tågbana lite mer på riktigt då finmotoriken innan har saknats och barnet inte riktigt kunnat tänka i så många steg som behövs för att koppla ihop raksträckor och svängar för att skapa en bana. Brio järnväg är även utmärkt som leksak till 3-åringen.


Bobby Car gåbil

bobby car

Även om man redan kan gå ganska bra i den här åldern går det ju ofta snabbare att ta bilen. Bobby Car passar barn från 1 – 2 år och uppåt och är den mest klassiska gåbilen. Bobby car finns i både rött, rosa, blått och andra färger och går att köra med både inne och ute.

Det finns även släp som går att köpa till som fästes i hålet bak på bilen, perfekt för 2-åringen som behöver köra runt med saker eller ha med sig packningen i bilen.


Dinosaurie gosedjur till 2-åringen

Barn älskar ofta både dinosaurier och gosedjur. Ett dinosaurie gosedjur slår dessa två smällar på samma fluga, så att säga. Tvååringen tycker ofta att dinosaurier är mer spännande än bara bara ”gulliga” gosedjur som nallar och snuttefiltar.


Roligt lektält

lektält till 2-åringen

Med ett roligt lektält kan barnet busa i och flytta in (under kortare stunder). Många lektält har både dörr och fönster så att barnet kan gå in och sen kika ut. Då lektältet är ihopfällbart går det enkelt att vikas ihop och lägga i den medföljande väskan, så att man enkelt kan förvara det utan att det tar upp mycket plats.

Lektältet är en rolig inredningsdetalj i 2-åringen barnsrum. Finns både som små hus och som tält.

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr
preloader