Leksaker 3 år

leksaker till barn 3 år

När du väljer leksaker till ett barn i 3 års åldern finns det några saker att tänka på. 3-åringen blir allt mer självständig – ”kan själv” – och det är det viktigt att tänka på också när man köper presenter eller väljer leksaker till treåringen.

Även om treåringen har utvecklats mycket från tvåringen i sitt sätt och vill konversera och samtala med vuxna och andra barn, så är treåringen ändå bara ett barn och har exempelvis en livlig fantasi där både spöken och troll kan vara verkliga.


Pussel med 10 – 30 bitar

Bamse träpussel - lämplig present till 3-åringen

Enklare pussel med upp till ca 25 – 30 bitar passar perfekt som leksak till 3-åringen. Då treåringen inte alltid är så försiktig med sina leksaker rekommenderar vi träpussel som är betydligt mer slitstarkt än pussel i kartong eller papp.

Pussel för barn med djur och bondgårdar är vanligt och populärt i denna åldern. Även pussel med motiv från något som barnet gillar är en bra idé, t.ex. Greta Gris, Disney-motiv eller Bamse.


LEGO Duplo till 3-åringen

duplo klosslåda till kreativa 3åringar

En treårig pojke eller flicka är ännu oftast för liten för vanligt Lego men Lego Duplo passar perfekt för den kreativa lilla treåringen som vill kunna bygga, skapa och stapla.

Med Lego Duplo kan barnet få bygga ihop en brandstation, polisstation, nöjespark eller bondgård med de enkla instruktioner som medföljer. Även föräldrar kan hjälpa till att bygga och skapa och kanske kan få känna sig lite som barn på nytt.

Det finns även Duplo Klosslåda med duplobitar i många olika färger och utformningar för att kunna skapa mer britt. Vi rekommenderar Duplo Klosslåda om du ska köpa present till en 3-åring då detta är ett set som passar bra till i princip alla treåringar – pojkar såväl som flickor. Duplo passar även bra som leksak för 2-åringen.


Leksakskök som present till 3-åringen

leksakskök till 3åringen

Då 3-åringen gärna härmar oss vuxna och våra beteenden – pratar i mobilen, trädgårdsarbete, tömma diskmaskinen – passar även ett leksakskök bra in i bilden. I leksaksköket finns både spis med två plattor, diskbänk, ugn, kran och diskho.

Allt som behövs för att den lilla treåringen ska kunna laga mat – precis som mamma och pappa.


Roliga magnetbokstäver

Magnetbokstäver är både roliga och pedagogiska leksaker som passar för barn från ca 3 år och uppåt. Även om treåringen ännu inte kan skriva eller läsa så kan det här vara ett första sätt att börja bekanta sig med olika bokstäver.

Bokstäverna i detta setet är 3 cm höga, kan fästas med magnet på t.ex. kylskåp och det finns ca 50 olika bokstäver i paketet.


Brio Tågset för 3-åringar

brio safari till 3-åringen

Treåringen klarar av lite mer avancerade tågbanor än tvååringen (där vi istället rekommenderar Min första järnväg) och en kul och lite mer utmanande tågbana är Brio worlds ”Safari Äventyrsset”.

I denna spännande tågbanan finns många spännande vilda djur som lejon, elefanter, giraffer samt ett safaritåg som åker genom djungel och upp över bergen.


Elbil som går att fjärrstyra (för barn från 3 år)

elbil till treåringen

För ett treårigt barn med bilintresse så är en elbil en riktigt rolig leksak. Vanligtvis sitter ett 12V batteri som fulladdat räcker till minst 60 minuters körning. Flera elbilar till barn har även ett säte bredvid så att lillebror eller lillasyster kan få åka med.

Som en säkerhetsåtgärd medföljer fjärrkontroll så att du som förälder kan ta över kontrollen över bilen om det skulle behövas.

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr
preloader